Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το μάθημα της ημέρας: ΣΤ' Δημοτικού, Γεωγραφία, Κεφάλαιο 04, Ο άξονας και η περιστροφή της Γης − Ημέρα και Νύχτα

Σας παρουσιάζω σχολικό βοήθημα για τη Γεωγραφία της ΣΤ' Δημοτικού.
Αναφέρεται στο τέταρτο κεφάλαιο : Ο άξονας και η περιστροφή της Γης − Ημέρα και Νύχτα.
Σκοπός είναι να βρίσκεται συγκεντρωμένο όλο το υλικό που θα χρειαστεί ο μαθητής, ο γονιός ή ο δάσκαλος σε ένα σημείο. Παρατηρήσεις, διορθώσεις κτλ ευπρόσδεκτες.
Περιέχει:
- την απαραίτητη θεωρία του μαθήματος
- τις απαντήσεις στις ασκήσεις του τετραδίου των εργασιών
- επιπλέον διαδραστικό υλικό για εμπέδωση της ύλης 
    Καλό διάβασμα σε γονείς και παιδιά, γιατί ξέρω ότι πολλές φορές οι γονείς διαβάζετε το ίδιο -ίσως και περισσότερο κάποιες φορές- για να τα βοηθήσετε.

    Κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα μεταφέρεστε στις λεπτομέρειες της ανάρτησης.

    Αν επιθυμείτε να σας αποστείλουμε το υλικό του μαθήματος σε εκτυπώσιμη μορφή, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα βάζοντας ως κωδικό αρχείου τον: ST214GEO10DM130001














    Πάμε τώρα να θυμηθούμε τα βασικά της θεωρίας και να κάνουμε εξάσκηση




    Ο πλανήτης Γη
    Πηγή: Γρηγόρης Ζερβός

    Είπαμε ότι  διάρκεια της ημέρας και της νύχτας δεν είναι πάντα η ίδια στους διάφορους τόπους της Γης. Άλλοτε η ημέρα είναι μεγαλύτερη από τη νύχτα και άλλοτε συμβαίνει το αντίστροφο. Αιτία αυτού του φαινομένου είναι η μικρή κλίση που έχει ο νοητός άξονας της Γης. Για να το διαπιστώσετε κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να τρέξετε τη σχετική με το θέμα εφαρμογή.


    Το φαινόμενο της εναλλαγής ημέρας-νύχτας οφείλεται στο ότι η Γη κινείται γύρω από τον άξονά της (περιστροφή).  Κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να δείτε πώς αλλάζει η ώρα, ανάλογα με τη θέση της Γης σε σχέση με τον Ήλιο.


    Κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να εξερευνήσετε τη Μέρα και τη Νύχτα στη Γη.


    Κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να εξερευνήσετε τις κινήσεις της γης και όχι μόνο. Εξαιρετικό λογισμικό.


    Κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να εξερευνήσετε τις κινήσεις της γης γύρω από τον ήλιο αλλά και τον εαυτό της καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Εξαιρετικό λογισμικό.


    Δείτε εδώ σε κινούμενα σχέδια τη Μέρα και τη Νύχτα. Απλά ευφυές.


    Δείτε στο παρακάτω video την εξήγηση που έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες για την εναλλαγή ημέρας και νύχτας, χρησιμοποιώντας το σχετικό μύθο.

    2 σχόλια:

    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το φανταστικό σας άρθρο!! Θα ήθελα να ρωτήσω αν όλα αυτά μπορώ να τα βρω κάπου σε έντυπη μορφή! Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...