Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Αρμενία: Υποχρεωτικό μάθημα το σκάκι στα δημοτικά σχολεία.

Θα διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών μαζί με τα μαθηματικά και την ιστορία.


Αρμενία: Υποχρεωτικό μάθημα το σκάκι στα δημοτικά σχολείαΟ Νταβίντ Αϊραπετιάν σίγουρα δεν θα δυσανασχετήσει με την εισαγωγή του σκακιού στη σχολική ύλη, καθώς ο 8χρονος Αρμένιος θεωρείται ήδη μεγάλος παίκτης. Το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να βρεθεί στο σχολείο του ένας αντάξιος αντίπαλος. 
AP Photo/PanARMENIAN, Tigran Mehrabyan


Ερεβάν 

Μαζί με την ιστορία και τα μαθηματικά πλέον τα παιδιά ηλικίας μεταξύ επτά και εννέα ετών θα διδάσκονται υποχρεωτικά σκάκι στο σχολείο, σύμφωνα με απόφαση της αρμενικής κυβέρνησης. Όπως στα περισσότερα πρώην σοβιετικά κράτη, το σκάκι αποτελεί εθνικό πάθος και η Αρμενία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς διακεκριμένους σκακιστές.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, μια εθνική ομάδα έξι ατόμων κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διεθνές Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στο Νίνγκμπο της Κίνας και εκτός ένα έπαθλο 14.000 ευρώ κέρδισαν και μια υποδοχή κατάλληλη για εθνικούς ήρωες. Μέλος της ομάδας ήταν και ο 28χρονος Λεβόν Αρονιάν, ο οποίος είναι τρίτος στην κατάταξη της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Όπως δηλώνουν όμως οι αρχές, η διδασκαλία του σκακιού στα σχολεία δεν έχει σκοπό να βοηθήσει την διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών και όχι να δημιουργήσει φυτώρια μελλοντικών πρωταθλητών.
Ο υπουργός Παιδείας Αρμέν Ασοτιάν υποστηρίζει ότι η ενασχόληση των παιδιών με αυτό το πνευματικό άθλημα θα βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να αναπτύξουν ένα αίσθημα υπευθυνότητας και οργανωτικότητας, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει και παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο.
Για αυτό το σκοπό η αρμενική κυβέρνηση κατέβαλε στην εθνική σκακιστική ακαδημία 370.000 ευρώ, ώστε να σχεδιάσει το ετήσιο μαθησιακό πρόγραμμα, να δημιουργήσει τα απαραίτητα εγχειρίδια, να εκπαιδεύσει τους καθηγητές και να αγοράσει εξοπλισμό, ενώ άλλες 750.000 ευρώ θα δαπανηθούν για να δημιουργηθούν τάξεις σκακιού.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...