Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Καλή επιτυχία στο Άμπου Ντάμπι.


Wro
Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πτολεμαΐδας
Μετά την πρώτη πανελλαδική διάκριση που απέσπασε  τον  Ιούνιο του 2011 στην προκριματική φάση του μαθητικού διαγωνισμού W.R.O. ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου της Πτολεμαΐδας,  θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία του Λυκείου στην παγκόσμια Μαθητική Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (W.R.O 2011)  που θα πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 18-20 Νοεμβρίου 2011.
Στη φετινή Ολυμπιάδα, συμμετέχουν  34 χώρες και 13000 ομάδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι μαθητές της Πτολεμαΐδας συμμετέχουν για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση της Ολυμπιάδας  Ρομποτικής.

Η ομάδα μας που θα αγωνιστεί στην τεχνική (regular) κατηγορία του Λυκείου αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας Ζαραφίδου ΑναστασίαΓκέρτση Αφροδίτη και  Κοκκινίδου Ειρήνη με προπονητή τον Ζαραφίδη Χαράλαμπο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής ΠΕ20  του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας. Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες κατακτήσαμε την 13ηανάμεσα σε 50 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση της Ολυμπιάδας.

Οι μαθήτριες θα κληθούν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση.  Συγκεκριμένα, πρόκληση (σενάριο) φέρει την ονομασία ρομποτική ανακύκλωση (Robot Recycler).  Μέσα σε χρονικό περιθώριο 150 λεπτών πρέπει να συναρμολογηθεί η ρομποτική διάταξη και να   προγραμματιστεί για να εκτελεί την αποστολή της με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Η αποστολή είναι ο διαχωρισμός διάφορων υλικών κατά μέγεθος και χρώμα και η μετακίνηση τους σε προκαθορισμένες θέσεις μέσα στο χρονικό όριο των (2) δύο λεπτών!

Πέρα από την προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση μια καλής θέσης  στην παγκόσμια κατάταξη, βασική επιδίωξή μας είναι η απόκτηση τεχνογνωσίας. Οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύσουν την αποστολή θα παρακολουθήσουν ένα διεθνές διήμερο συνέδριο ρομποτικής, επίσης οι μαθητές που διακρίθηκαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός από το τεχνικό τμήμα του διαγωνισμού, τη δημιουργική κατηγορία (open)  αλλά και το πρωτάθλημα του ρομποτικού ποδοσφαίρου.
Η δράση μας πλαισιώνεται αφιλοκερδώς από συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης και στηρίζεται από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. 
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εοδραίας, Cyta Ελλάδος, Ίδρυμα Μποδοσάκη και τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε.
Εκ μέρους της ομάδας
Ζαραφίδης Χαράλαμπος                                         
Εκπ. Πληροφορικής 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολ/δας             
Χατζησάββας Βασίλης
Εκπ. Ηλεκτρολόγος 1ου ΕΠ.Λ. Πτολ/δας
 Περισσότερες πληροφορίες στο http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics
Ζωντανή μετάδοση της ολυμπιάδας στο http://www.wroboto.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...