Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Η ομιλία του Steve Jobs στους αποφοίτους του Στάνφορντ


Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011, έφυγε από τη ζωή ένας από τους γνωστότερους οραματιστές της τεχνολογίας των προσωπικών υπολογιστών, ο Steve Jobs. Ήταν ο ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας υπολογιστών Apple, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής.

Κάνετε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε ένα video με τη συγκλονιστική ομιλία του Steve Jobs, τον Ιούνιο του 2005, προς τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Στάνφορντ. Μια ομιλία που έχει να δώσει, πιθανά, περισσότερα διδάγματα από πολλά πανεπιστημιακά μαθήματα μαζί.

Όπως συμβαίνει πάντα με τους σημαντικούς ανθρώπους, η απώλεια τους  γίνεται αφορμή για τα διδάγματα της ζωής τους. Και η ζωή του Jobs έχει πολλά να μας διδάξει.

Ο άνθρωπος που ξεπερνά το φόβο της αβεβαιότητας, ελπίζοντας πως όλα θα παν κατ’ ευχήν, μπορεί κάποια μέρα να γίνει ένας άλλος Steve Jobs. Φτάνει να βρει νωρίς τι πραγματικά του αρέσει και να εμπιστευτεί κάτι ή κάποιον…

Το μήνυμα της ζωής του, διατυπώνεται σε πρώτο πρόσωπο: Και αν ακόμα η ζωή σε χτυπήσει κατακέφαλα –όπως το Steve (πολύ πριν αρρωστήσει), όταν στα τριάντα του τον απέλυσαν από την Apple, την εταιρεία που ίδρυσε στο γκαράζ του σπιτιού του μαζί με το Steve Wozniak–, έχει σημασία: να μην χάνεις την πίστη σου, την αγάπη σου για αυτό που σου αρέσει, να μη βολεύεσαι, να μην τα παρατάς,  να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία, να θυμάσαι το θάνατο: «Το να θυμάμαι πάντα πως σύντομα θα πεθάνω, ήταν η καλύτερη βοήθεια για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στη ζωή μου», είπε κάποτε ο Steve Jobs (σαν να ήταν Αγιορείτης Γέροντας).

Την αγαπημένη του ευχή την είχε διαβάσει στο τελευταίο τεύχος της «Βίβλου» της γενιάς του, μιας έκδοσης που λεγόταν:«Κατάλογος Όλης της Γης» (Whole Earth Catalog). Εκεί έγραφε: «μείνετε αχόρταγοι• μείνετε τρελαμένοι».

Με αυτή την ευχή θα τον αποχαιρετήσουμε. Steve, ακόμα και στον παράδεισο: μείνε αχόρταγος• μείνε τρελαμένος…

πηγή τμήματος του κειμένου: http://filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...