Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ακατάλληλα 4 στα 5 σχολικά κτίρια


Αν και παρατηρούνται τεχνολογικές καινοτομίες με αίθουσες πληροφορικής και σύνδεση στο διαδίκτυο, τα περισσότερα σχολεία αποδεικνύονται "γερασμένα", με προβλήματα στη θέρμανση, χωρίς ελέγχους στατικότητας και με ελλιπή συντήρηση.
Γερασμένα είναι τα περισσότερα δημοτικά σχολεία της Αθήνας, καθώς το 80% ξεπερνά την 20ετία, ενώ πολλά σχολικά κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση και την ελλιπή συντήρηση.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Το Έθνος" σε 112 από τις 138 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας (Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά κ.λπ.), η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή της, Πάρη Βεντίρη, φαίνεται πως η ηλικία των κτιρίων σε ποσοστό 82% ξεπερνούν την 20ετία, ενώ μόλις το 1% των σχολικών μονάδων χτίστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι το 18% των σχολείων δεν έχει σύστημα θέρμανσης με ικανοποιητική απόδοση στις αίθουσες, ενώ το 62% δεν διαθέτει αποδοτικό σύστημα ψύξης.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τους ελλιπέστατους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις σχολικές μονάδες όσον αφορά τη στατικότητά τους, καθώς βάσει της έρευνας πάνω από τα μισά σχολεία δεν έχουν ελεγχθεί.
Οι διευθυντές των σχολείων υποστήριξαν πως στο 57% των σχολικών μονάδων δεν έχει γίνει έλεγχος στατικότητας για την αντισεισμική προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως το 86% των σχολικών μονάδων χρήζουν εργασιών ελαιοχρωματισμού στο εξωτερικό του κτιρίου, σε αίθουσες ή σε διαδρόμους. Στο 56% των μονάδων πρέπει να γίνουν ηλεκτρολογικές επισκευές και στο 62% υδραυλικές επισκευές.
Τα "γερασμένα" σχολικά κτίρια, όμως, κρύβουν και ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις όσο αφορά τη χρήση νέων τεχνολογικών. Ετσι, το 97% των δημοτικών διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο, ενώ 8 στα 10 σχολεία έχουν δημιουργήσει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ως Εργαστήριο Πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...