Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

5 συμβουλές για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών

Reblogged from: http://www.mamakid.gr/

Στις καλοκαιρινές διακοπές το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό, η δυνατότητα για σπιτικό φαγητό πιο περιορισμένη και μερικές φορές η σωματική δραστηριότητα λιγότερη. Έτσι, αρκετά παιδιά επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές με αυξημένο βάρος και με συνήθειες μη ισορροπημένης διατροφής. Τι θα πρέπει να προσέξετε για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών αυτό το καλοκαίρι;
Ακολουθήστε τις 5 συμβουλές μας για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών και ενθαρρύνετε παράλληλα τη σωματική δραστηριότητα. Έτσι, η υγεία των παιδιών δεν θα επιβαρυνθεί, δεν θα αποκτήσουν πλεονάζον βάρος και δεν θα φέρουν πίσω στις αποσκευές τους άσχημες διατροφικές συνήθειες που θα δυσκολευτούν να ξεχάσουν!

5 γεύματα φρούτων και λαχανικών την ημέρα
Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά είναι λαχταριστά, νόστιμα και δροσιστικά! Εκμεταλλευτείτε τα δροσερά καρπούζια, πεπόνια, κεράσια, ροδάκινα και τις ζουμερές ντομάτες και αγγουράκια! Ετοιμάστε σαλάτες ή λαχταριστές φρουτοσαλάτες και πάρτε τις μαζί στις βόλτες και στην παραλία.

Μικρά και συχνά γεύματα
Τα συχνά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα βοηθούν τα παιδιά να έχουν συνεχώς ενέργεια χωρίς να τα «βαραίνουν» στη ζέστη.

Άφθονο νερό και υγρά
Για την επαρκή τους ενυδάτωση τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε υψηλές θερμοκρασίες και έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα. Ενυδάτωση προσφέρουν επίσης οι χυμοί και το γάλα. Αποφύγετε αναψυκτικά με ανθρακικό και ζάχαρη.

Βάλτε όρια στα παγωτά
Σε κανένα παιδί δεν μπορούμε να στερήσουμε τη χαρά του παγωτού το καλοκαίρι, αλλά μπορούν να τεθούν κάποια όρια στην κατανάλωσή του. Υπερμεγέθεις μερίδες δεν απευθύνονται σε μικρά παιδιά και σαφώς περισσότερα από ένα παγωτό την ημέρα παρέχουν μεγάλο πλεόνασμα θερμίδων, χωρίς καμία θρεπτική αξία.

Μην ξεχνάτε το γάλα!
Οι ανάγκες των παιδιών σε ασβέστιο θα πρέπει να καλυφθούν και το καλοκαίρι, γι’ αυτό φροντίστε για τουλάχιστον 2 μερίδες γαλακτοκομικών κάθε μέρα, όπως γάλα, γιαούρτι, τυρί κτλ. Μια επιλογή μπορεί να είναι και γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...