Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 12/5/2019 | Χαρείτε την άνοιξη. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 4/9/2018 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Παιχνίδια με τα παιδιά στην παραλία!

Reblogged from: 
http://www.mamakid.gr/

Αν και είναι λίγο δύσκολο να βαρεθούν τα παιδιά στη θάλασσα, μετά από μία ολόκληρη μέρα στην παραλία δεν αποκλείεται να ακούσετε ακόμα και τις λέξεις  "μαμά,  βαριέμαι"! Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε για εσάς δραστηριότητες που μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά σας στην παραλία!

Αθληθείτε!
Εξοπλιστείτε με ρακέτες και μπαλάκι,  μπάλα για ποδόσφαιρο ή βόλεϊ στην άμμο ή πόλο και βόλεϊ στη θάλασσα! Οργανώστε μίνι αγώνες τρεξίματος ή άλματος σε μήκος, χαράσσοντας γραμμές αφετηρίας και τερματισμού στην άμμο! Προσοχή, όμως, στον ήλιο και την αφυδάτωση! Προτιμήστε να κάνετε τέτοιες δραστηριότητες νωρίς το πρωί ή το απόγευμα και δίνετε συχνά υγρά!
Μικροί καλλιτέχνες!
Χρησιμοποιήστε την υγρή άμμο για να φτιάξετε κάστρα, σπιτάκια, τάφρους και λιμνούλες, αλλά και ό,τι άλλο φανταστείτε με τη μέθοδο της γλυπτικής! Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και φτιάξτε μεγάλα έργα τέχνης από άμμο!

Τρίλιζα
Πάρτε από ένα ξυλαράκι και χαράξτε τρίλιζα στην παραλία! Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας με πετρούλες, όπως σας δείχνουμε εδώ.

Μικροί ανιχνευτές!
Όταν τα παιδιά βαρεθούν, δώστε τους μια ενδιαφέρουσα εργασία, να μαζέψουν κοχύλια και πετρούλες κατάλληλες για βάψιμο ή άλλες καλοκαιρινές κατασκευές! Έτσι, εξοπλίζεστε με χρήσιμα υλικά για να περάσετε πολλές δημιουργικές ώρες όταν είστε μακριά από τη θάλασσα! Δείτε πολλές ιδέες στις καλοκαιρινές κατασκευές μας!

Βαρκάδα!
Φτιάξτε βαρκούλες από χαρτί ή χρησιμοποιήστε πλαστικές για να κάνετε ταξίδια στη θάλασσα!

Ας γνωρίσουμε το περιβάλλον
Με τη μορφή παιχνιδιού, μπορείτε να μάθετε στα παιδιά πολλά πράγματα για το φυσικό περιβάλλον της θάλασσας και της παραλίας. Δείτε εδώ ιδέες για περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τη θάλασσα!

Και τα βιβλία είναι διασκέδαση!
Δεν είναι κακή ιδέα να έχετε και ένα παιδικό βιβλιαράκι μαζί σας για τις στιγμές αμηχανίας και όταν τα παιδιά έχουν κουραστεί από το πολύ παιχνίδι ή θέλετε να τα ηρεμήσετε λίγο στη σκιά! Ένα βιβλίο είναι μια ήρεμη διασκέδαση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...