Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Παιχνίδια με το νερό!


Reblogged from: 
http://www.mamakid.gr/

Τα παιχνίδια με το νερό ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά και το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να τα αφήσετε να παίξουν και ταυτόχρονα να δροσιστουν! Σας προτείνουμε 6 απίθανα παιχνίδια με πρωταγωνιστή το νερό για ατέλειωτη διασκέδαση!

Σκυταλοδρομία με νερό!
Αυτό είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι όταν έχετε μια ομάδα με αρκετά παιδιά! Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, που θα ξεκινούν τη διαδρομή τους από δύο κοντινά σημεία. Στην ίδια απόσταση, απέναντι από κάθε ομάδα, τοποθετήστε έναν άδειο κουβά. Η κάθε ομάδα θα έχει δίπλα της έναν κουβά με νερό και ένα ποτήρι.
Το πρώτο παιδί κάθε ομάδας γεμίζει το ποτήρι του με νερό, τρέχει να το ρίξει μέσα στον άδειο κουβά και μετά επιστρέφει. Συνεχίζει ο επόμενος και ο στόχος είναι να γεμίσει ο κουβάς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Φυσικά, αν τα παιδιά τρέχουν πολύ γρήγορα, αλλά χύνουν στο δρόμο το νερό, δεν θα κερδίσουν τόσο εύκολα! Η πρώτη ομάδα που θα γεμίσει τον κουβά της κερδίζει, ενώ οι κουβάδες και τα ποτήρια θα πρέπει να είναι ίδια (της ίδιας ακριβώς χωρητικότητας) για να είναι δίκαιο το παιχνίδι.
Παραλλαγή: αντί για ποτήρι τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα σφουγγάρι για να παίρνουν νερό από το γεμάτο κουβά και να το στύβουν στον άδειο κουβά.

Στόχος με νεροπίστολο
Για το παιχνίδι αυτό χρειάζεστε νεροπίστολα και καλό σημάδι! Με την αυστηρή σας επιτήρηση, μπορείτε να ανάψετε ένα κερί και να το τοποθετήσετε σε μια απόσταση από το παιδί. Το παιδί πρέπει να πετάει νερό με το νεροπίστολο για να σβήσει το κερί!
Εάν δεν θέλετε να μπλέξετε με φωτιές, μπορείτε να σταθεροποιήσετε καλά ένα ποτήρι ή μπουκάλι σε μια απόσταση από το παιδί και ο σκοπός θα είναι να το γεμίσει με νερό.
Μπορείτε να το παίξετε ατομικά δίνοντας στο κάθε παιδί ένα νεροπίστολο ή αν είναι πολλά τα παιδιά, να τα χωρίσετε σε ομάδες.

Κάντε μπάνιο τα παιχνίδια!
Γεμίστε το νιπτήρα του σπιτιού σας ή μια λεκάνη με νερό και προσκαλέστε τα μικρά σας να φέρουν τα παιχνίδια τους! Φτιάξτε βαρκούλες από χαρτί, από φελλό και ρίξτε μέσα μπαλίτσες και ό,τι άλλο αγαπημένο παιχνίδι τους μπορεί να βραχεί! Η λεκάνη με νερό θα είναι μια πρώτης τάξεως πισίνα για τις κούκλες των κοριτσιών ή μια θάλασσα γεμάτη περιπέτειες των αγοριών!

Σκοινάκι με νερό!
Παίξτε το κλασσικό σκοινάκι σε μια πιο… δροσερή παραλλαγή! Τα δύο παιδιά κρατούν το σκοινάκι, ενώ στο κέντρο το παιδί που πηδάει κρατάει ένα ποτήρι γεμάτο νερό! Δοκιμάζουν όλα τα παιδιά, π.χ. για 5 αναπηδήσεις, και στο τέλος κερδίζει όποιος κατάφερε να συγκρατήσει στο ποτήρι το περισσότερο νερό!

Πλυντήριο ποδηλάτων
Σίγουρα τα παιδιά παρατηρούν με πόση ευλάβεια πλένει ο μπαμπάς το αυτοκίνητο όλο το χειμώνα. Ευκαιρία να τους προτείνετε να πλύνουν τα δικά τους οχήματα: τα ποδήλατά τους! Ευχάριστη δραστηριότητα, που θα τα κάνει να νιώσουν περήφανα και να δροσιστούν!


Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...