Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 12/5/2019 | Χαρείτε την άνοιξη. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 4/9/2018 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Πώς τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν το καλοκαίρι όσα έμαθαν το χειμώνα στο σχολείο

Reblogged from: 
http://www.mamakid.gr/

Το καλοκαίρι είναι (και πρέπει να είναι) περίοδος διακοπών, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Καλό, όμως, είναι οι μικροί μαθητές να μην ξεχάσουν όλα όσα έμαθαν όλο το χειμώνα, για να μπορούν να ξεκινήσουν έτοιμοι πάλι το Σεπτέμβριο το σχολείο! Δείτε μερικές ιδέες για να κρατήσετε τις γνώσεις τους «ζεστές» και το καλοκαίρι με διασκεδαστικό τρόπο!

Επισκεφτείτε ένα μουσείο
Μουσεία θα βρείτε άφθονα είτε στην πρωτεύουσα και τις πόλεις, είτε στο νησί ή το μέρος που επισκέπτεστε. Με οποιοδήποτε αντικείμενο, π.χ. ναυτικό μουσείο, λαογραφικό μουσείο, μουσείο τέχνης, αρχαιολογικοί χώροι κτλ. μπορείτε να κάνετε όλοι ένα μίνι μάθημα ιστορίας και πολιτιστικής αγωγής. Θα βρείτε σίγουρα έντυπο υλικό ή βιβλία στο μουσείο για να μελετήσετε, ενώ μπορείτε μετά να φτιάξετε ένα κολάζ από τη μέρα επίσκεψής σας ως αναμνηστικό. Αναζητήστε επίσης εκπαιδευτικά παιδικά προγράμματα, γίνονται σε πολλούς χώρους και στην περιφέρεια.

Μελετήστε τον ουρανό τη νύχτα
Εάν βρίσκεστε στην εξοχή, τα αστέρια θα είναι πιο εμφανή στον ουρανό το βράδι! Ευκαιρία να συζητήσετε με τα παιδιά για τα άστρα, τους πλανήτες, τη Γη, τον Ήλιο και το Φεγγάρι και να αναζητήσετε αστερισμούς ή δικά σας σχέδια που σχηματίζουν τα άστρα στον ουρανό.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια & παιχνίδια με λέξεις
Υπάρχουν πολλά επιτραπέζια παιχνίδια που ασκούν το μυαλό, τη σκέψη, τη μνήμη και το λεξιλόγιο των παιδιών, π.χ. scrabble, ναυμαχία, σκάκι κτλ. Επίσης, παιχνίδια, όπως κρεμάλα, μπορείτε να τα παίξετε με ελάχιστο εξοπλισμό, μολύβι και χαρτί και βοηθούν πολύ τη γλώσσα και το λεξιλόγιο.

Κάντε διαγωνισμό παραμυθιού!
Βοηθήστε να μην ξεχάσουν το γραπτό λόγο κάνοντάς το παιχνίδι! Κάντε διαγωνισμό παραμυθιού, πείτε τους να το εικονογραφήσουν κι έτσι να ασχοληθούν ταυτόχρονα και με ζωγραφική. Πολύ καλή ιδέα είναι επίσης, να έχετε ένα χαρτί στο οποίο καθένας γράφει μια πρόταση για ένα παραμύθι και το δίνει στον επόμενο που συνεχίζει την ιστορία με τη δική του πρόταση, με σκοπό να γράψετε ένα αστείο και απρόβλεπτο παραμύθι όλοι μαζί!

Δώστε ευκαιρίες κοντά στη φύση
Αφήστε τα παιδιά να περιεργαστούν και να παρατηρήσουν τη φύση (θάλασσα, πουλιά, ζώα, φυτά) που θα συναντήσετε στις διακοπές σας. Η παρατήρηση είναι το πρώτο βήμα μιας βιωματικής διαδικασίας μάθησης. Ενθαρρύνετέ τα να βλέπουν, να ακούν, να πιάσουν και να βιώσουν τη φύση με τις αισθήσεις τους και φυσικά να βγάλουν φωτογραφίες με ό,τι τους κάνει εντύπωση!

Τέλος, μην ξεχνάτε να βάζετε κανόνες στη χρήση τηλεόρασης και υπολογιστή. Το ότι είναι διακοπές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μέτρο στη χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...