Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Ρομπότ διπλώνει τα ρούχα

Ένα ρομπότ για φοιτητές και ακαμάτες
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στο αξίας 400 χιλιάδων δολαρίων ρομπότ PR2, να διπλώνει ρούχα. Η πρώιμη έκδοσή του, όπως θα δείτε και στο βίντεο, αρχικά παρατηρεί ακίνητη τη πετσέτα μέχρι να αναγνωρίσει τι είναι. Μόλις την αναγνωρίσει τότε τη διπλώνει.

Η διαδικασία όμως, αρχικά γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, η επιστημονική ομάδα πίσω από το ρομπότ, ανακατασκεύασε το πρόγραμμα και πλέον η αναγνώριση και το δίπλωμα των ρούχων γίνεται με ορθότερο και γρηγορότερο τρόπο. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, όπως και με τη πετσέτα, κρατά όρθιο το ρούχο ώστε να υπολογίσει το μήκος, μέσω της διπλής κάμερας που διαθέτει στο κεφάλι.Έπειτα, με εναλλασσόμενες κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα «χέρια» του και μέσω της μεθόδου της Ανάλυσης Κυρίων Συνιστωσών (ΑΚΣ, κατατάσσει το ρούχο με μία ψηφιακή υπογραφή, βάση του μεγέθους και άλλων παραμέτρων όπως μανίκια φερ’ ειπείν.

Από αυτό το σημείο και πέρα συγκρίνει το ρούχο που κρατάει με αυτά που έχει ήδη αποθηκευμένα στη μνήμη του και επιλέγει τη κατάλληλη μέθοδο διπλώματος για το εκάστοτε. Εάν δεν ολοκληρώσει με επιτυχία το δίπλωμα τότε διορθώνει τυχόν λάθη.

Το ρομπότ PR2 είναι πρακτικά μία ρομποτική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ανοιχτό ρομποτικό λειτουργικό σύστημα. Άλλες σχολές το έχουν προγραμματίσει να εκτελεί διαφορετικές λειτουργίες, όπως να διαβάζει. Σίγουρα όχι η φθηνότερη μονάδα, αλλά η πλέον εντυπωσιακή πάραυτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...