Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 12/5/2019 | Χαρείτε την άνοιξη. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 4/9/2018 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Το μαρτύριο της πρώτης τάξης


Το μαρτύριο της πρώτης τάξης
(δια χειρός θείου Πάνου)
Όλοι φαίνονται ενθουσιασμένοι οι γύρω μου, επειδή σε λίγες μέρες θα πάω στην πρώτη τάξη του Δημοτικού. Εγώ όμως δεν νιώθω έτσι.
«Τέρμα τώρα τα παιχνίδια» μου ανακοίνωσε σοβαρά ο θείος Σωτήρης. «Στην πρώτη τάξη τα πράγματα είναι σο-βα-ρά. Θα μάθεις να γράφεις και να διαβάζεις». Η θεία Λίτσα, που παρακολουθούσε τι λέγαμε, συμφώνησε. Κούνησε με τη σειρά της το κεφάλι και, σφίγγοντας τα χείλη σε μία γκριμάτσα, συμπλήρωσε: «Την έβαψες φίλε. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
Δεν κατάλαβα τι μπορούσε να σημαίνει αυτό που μου είπε. Θα πρέπει, πάντως, να ήταν κάτι κακό. Το ύφος της θείας ήταν σοβαρό· πολύ σοβαρό· πάρα πολύ σοβαρό. Το χειρότερο όμως ήταν ότι με χτύπησε παρηγορητικά στον ώμο. Αυτό η θεία Λίτσα το κάνει μόνο όταν έχω δύσκολα μπλεξίματα με τους γονείς μου και θέλει να πάρει το μέρος μου, αλλά δεν μπορεί.
Οι φίλοι μου νιώθουνε κι εκείνοι φοβισμένοι επειδή θα πάνε στην πρώτη τάξη. Ο Γιώργος άκουσε τον πατέρα του να λέει στη μάνα του ότι «Τα ψέματα σώθηκαν. Θα πρέπει να στρωθεί στη δουλειά ο μικρός». Ο Μίλτος ορκίζεται ότι ο παππούς του, όταν συνειδητοποίησε ότι ήρθε ο καιρός να πάει ο εγγονός του στην πρώτη τάξη, τον σταύρωσε και του ευχήθηκε «Καλά ξεμπερδέματα». Ακόμα και ο Χάρης -που είναι ο πιο σκληρός από όλους μέσα στην παρέα- δείχνει ανήσυχος. Η μεγαλύτερη αδελφή του, που τον ζηλεύει τρομερά, έδειχνε τον τελευταίο καιρό μεγάλη χαιρεκακία. «Τώρα θα δεις που έχει η αχλάδα την ουρά» του πέταξε με ένα περίεργο τόνο στη φωνή. Αυτό το τελευταίο ακούστηκε πιο τρομακτικό από όλα. Η αχλάδα έχει ουρά και στην πρώτη τάξη θα δούμε πού την έχει.
Δεν ξέρω πραγματικά τι να σκεφτώ. Νιώθω χαμένος και ώρες-ώρες θέλω να βάλω τα κλάματα. Το χειρότερο είναι που δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί στην πρώτη τάξη. Και κανείς από τους φίλους μου δεν ξέρει.

Σας παρακαλώ λοιπόν, όλους σας, αν έχετε λίγο καρδιά μέσα σας, πείτε μου τι γίνεται εκεί στην πρώτη τάξη. Θέλω να ξέρω· να προετοιμαστώ· αν χρειαστεί να λακίσω. Σας παρακαλώ· πολύ· πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...