Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Παιχνίδι στο μπαλκόνι.

http://kiklos-dhmotiko.blogspot.gr/2016/06/blog-post_98.html
 Reblogged from: http://paramythitis.blogspot.gr

Όταν δεν μπορούμε να βγούμε έξω για παιχνίδι, τότε παίζουμε στο μπαλκόνι! Υπάρχουν πολλές ιδέες για να περάσει δημιουργικά το χρόνο του, το παιδί σας, στο μπαλκόνι.

Αρκεί βέβαια το μπαλκόνι σας να είναι κατάλληλα προστατευμένο με δίχτυ, τα έπιπλα να είναι μακριά από τα κάγκελα και να έχει σκιά!

Το μπαλκόνι είναι ένα χώρος που καθαρίζεται εύκολα, δεν νομίζετε; Άρα μπορούμε να τον λερώσουμε ελεύθερα! Τα παιδιά μπορούν να παίξουν εκεί με πηλό ή λάσπη.
Για προστασία του χώρου, μπορούμε να στρώσουμε μουσαμά ή εφημερίδες. Θα χρειαστούμε λίγο νερό και χώμα απο την αυλή,  κουπάκια και παιδικά κουζινικά σκεύη, 
και πολύ φαντασία!
Την επόμενη φορά που θα πάτε παραλία, πάρτε μαζί σας, λίγη άμμο!
Αφού την καθαρίσετε για να μην έχει άλλα αντικείμενα ανακατέψτε στην άμμο κοχύλια ή μικρά παιχνίδια και ζητήστε από το παιδί, να τα ανακαλύψει!
Με άλλα λόγια παίξτε μαζί του το παιχνίδι του αρχαιολόγου!
Αν έχετε κάποιο συναρμολογούμενο παιχνίδι, θα του αρέσει ακόμη περισσότερο όταν θα βρίσκει τα κομμάτια γιατί μετά θα πρέπει να το φτιάξει.

photo via possiblilitesandpeas.blogspot.gr
 Αν το μπαλκόνι σας ''βλέπει'' σε ακάλυπτο χώρο ή σε κήπο, μπορείτε να παίξετε με νερόφουσκες!

Γεμίστε πολλά μπαλονάκια με νερό και ρίξτε τα...  από το μπαλκόνι!
Είναι πολύ διασκεδαστικό, αρκεί να του εξηγήσετε ότι δεν βάζουμε ανθρώπινους στόχους!
Οι σαπουνόφουσκες είναι επίσης πολύ διασκεδαστικές και δεν λερώνουν.
Το διάλυμα φτιάχνεται εύκολα και θα απασχολήσει δημιουργικά το παιδί.
Επίσης, το φύσημα που απαιτείται για τη δημιουργία μιας σαπουνόφουσκας, 
το βοηθά πολύ και στην ενδυνάμωση της κινητικότητας των χειλιών.
photo via urbanmommies.com
Αν έχετε λουλουδάκια στο μπαλκόνι μπορείτε να ζητήσετε από το παιδί να τα ποτήσει!
Γεμίστε ένα κουβά νερό και δώστε του ένα πλαστικό ποτήρι, ώστε να βάζει νερό και να το ρίχνει στις γλάστρες. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, να πιστεύουν ότι βοηθούν.
Ο χρόνος που θα περάσουν τα παιδιά στο μπαλκόνι μπορεί να είναι αρκετός ώστε να παρατηρήσουν τον έξω κόσμο. Άνθρωποι, ζώα και αυτοκίνητα που παιρνούν μπορούν να σχολιαστούν, με τρόπο που θα τους μάθει καινούργια πράγματα.

Σχήματα, χρώματα, αντικείμενα, οσμές, ήχοι.. όλα μαθαίνονται από την παρατήρηση.

Το πιο σημαντικό είναι να είστε κοντά του όταν τα ανακαλύπτει!
Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι οι σκηνές για παιδιά.. που μπορείτε να βρείτε έτοιμες ή να φτιάξετε εσείς πρόχειρα στο μπαλκόνι σας.
Είναι καλό να έχουν το δικό τους σπίτι... μέσα στο σπίτι.. Ένα προσωπικό χώρο όπου μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να τον ορίσουν αυτοί.

Αφήστε τους να μεταφέρουν μερικά παιχνίδια, ή να κοιμηθούν το μεσημέρι εκεί.
photo via jennylouraya.com
 Δείτε πόσο εύκολα με ένα σεντόνι και ένα στρωματάκι, μπορείτε να φτιάξετε μια γωνιά παιχνιδιού στο μπαλκόνι σας. Μερικά μαξιλαράκια και ωραία παιχνίδια και παραμύθια
είναι απαραίτητα.

photo via smallnotebook.org
 Εύχομαι να περάσετε όμορφα τα πρωινά και τα απογεύματα σας στο μπαλκόνι σας!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...