Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 12/5/2019 | Χαρείτε την άνοιξη. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 4/9/2018 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στη θάλασσα

Reblogged from: 
http://www.mamakid.gr/

Σίγουρα στη θάλασσα το πιο όμορφο πράγμα για τα παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μπάνιο, αλλά ίσως βρεθείτε στην παραλία κάποια άλλη ώρα, π.χ. αργά το απόγευμα ή ίσως τα πιτσιρίκια ζητούν κάτι εναλλακτικό και πιο ξεκούραστο ανάμεσα στις βουτιές! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να γνωρίσετε καλύτερα μαζί με τα παιδιά το περιβάλλον κοντά στη θάλασσα.

Παρατηρήστε μαζί τα βότσαλα και την άμμο. Πείτε στα παιδιά ότι εάν προσέξουν καλά την άμμο, θα παρατηρήσουν ότι στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένη από πολύ πολύ μικρές πετρούλες. Επισημάνετε τη διαφορά που έχουν τα βότσαλα μεταξύ τους, δηλαδή ότι έχουν διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Μαζέψτε βότσαλα για ζωγραφική και χειροτεχνίες (δείτε ιδέες εδώ). Εάν είστε τυχεροί, ίσως βρείτε και όμορφα κοχύλια.

Παρατηρήστε μαζί τη θάλασσα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να σας περιγράψουν τι βλέπουν. Η θάλασσα, το υγρό αυτό στοιχείο των τεράστιων διαστάσεων, δεν είναι απόλυτα κατανοητό και αυτονόητο για τα μικρά παιδιά, όπως είναι για τους μεγάλους! Ρωτήστε τα τι χρώμα έχει και αν είναι ακίνητο το νερό ή εάν κινείται. Εξηγήστε τους τη διαφορά του αλμυρού νερού από το γλυκό. Για πιο πρακτική παρατήρηση, γευτείτε το! Μιλήστε για τα κύματα, δείτε τα μικρά και τα μεγαλύτερα κύματα και συσχετίστε τα με τον αέρα, εάν είναι δυνατός ή όχι.

Χτίστε στην άμμο! Αφού παρατηρήσετε τη διαφορά της στεγνής και της υγρής άμμου, τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι με την υγρή άμμο μπορούν να φτιάξουν διάφορα πράγματα, όπως πύργους, βουναλάκια και διάφορα άλλα σχέδια. Για να γίνουν πιο εντυπωσιακές οι κατασκευές σας, μπορείτε να έχετε πάρει μαζί σας διάφορα άλλα υλικά για να εξοπλίσετε τα «κτίσματά» σας, όπως οδοντογλυφίδες, χαρτί, χαρτόνι, καπάκια από μπουκάλια, ξυλαράκια, φύλλα, καλαμάκια κ.α. Μπορείτε να τα βάλετε, για παράδειγμα να παριστάνουν σκεπές, παράθυρα, πόρτες, σημαιούλες, φράχτες και ό,τι άλλο φανταστείτε!

Ηλιακό ρολόι! Εάν μείνετε αρκετή ώρα στην παραλία, μπορείτε να δείξετε στα παιδιά πώς λειτουργούσαν παλαιότερα τα ηλιακά ρολόγια! Βρείτε ένα ξυλαράκι και τοποθετήστε το κάθετα στην άμμο. Σημειώστε μαζί με τα παιδιά τη σκιά του. Όσο η ώρα περνά, θα παρατηρήσουν ότι η σκιά μετατοπίζεται και το μήκος της αλλάζει, π.χ. το μεσημέρι που ο ήλιος είναι ψηλά η σκιά έχει πολύ μικρό μήκος, ενώ όσο ο ήλιος χαμηλώνει για να δύσει, η σκιά μεγαλώνει.
  
Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...