Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παιδί και ηλεκτρονικός υπολογιστής

Reblogged from: 
http://www.infochildren.com/
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών μας, αφού σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν από έναν και στο σχολείο το computer εντάσσεται πολύ νωρίς στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθημάτων. Ωστόσο, εκτός από τα πολλά θετικά στοιχεία που έχει, υπάρχουν και κάποια αρνητικά, τα οποία θα πρέπει να τονίσουμε.

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο μάθησης γιατί προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στα χέρια των παιδιών. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε προγράμματα εκπαιδευτικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία περιέχουν ωραία γραφικά, χρώματα, ήχους και κίνηση.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει και το internet, ένα μέσο για την εύρεση χιλιάδων πληροφοριών. Ποτέ πριν δεν είχαμε πρόσβαση σε τέτοια πληθώρα πληροφοριών σε τόσο λίγο χρόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά για εργασίες του σχολείου, ψυχαγωγία αλλά και προσωπική ενημέρωση.

Φυσικά υπάρχουν και θέματα τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Είναι σκόπιμο να υπάρχει ένας έλεγχος απ’ την μεριά των γονέων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα μικρό παιδί να ασχολείται όσο θέλει με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δεν πρέπει να υποκαθιστά άλλες δραστηριότητές του, αλλά να τις συμπληρώνει. Επιπλέον, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ο ελεύθερος χρόνος του παιδιού πρέπει να αφιερώνεται στο παιχνίδι με συνομήλικα παιδιά. Ας μην ξεχνούμε ότι το παιδί έχει ανάγκη να κινηθεί, να σκαρφαλώσει, να αποκτήσει εμπειρίες, να προσεγγίσει τους φίλους του και να αναπτύξει την φαντασία και δημιουργικότητά του. Με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή  δεν επιτυγχάνει τέτοια πράγματα. Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για πολλές ώρες, παρουσιάζουν άγχος, παθητικότητα και μια τάση απομόνωσης. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο απαραίτητος είναι ο έλεγχος και η τοποθέτηση ορίων από την πλευρά των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...