Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Η μικρή χώρα των θαυμάτων! (Δείτε το, είναι καταπληκτικό)

Το Miniatur Wunderland, ή η μικρή χώρα των θαυμάτων, είναι μια έκθεση που βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2000, από τους αδερφούς Frederick και Gerrit Browns, οι οποίοι θέλησαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο τρενάκι του κόσμου.

Απολαύστε μια μικρή ξενάγηση στη χώρα των θαυμάτων, μέσω των φωτογραφιών και του βίντεο που ακολουθούν.Σήμερα, το Miniatur Wunderland έχει γίνει κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, καθώς η έκθεση εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εκθέματα. Σε ένα χώρο που καλύπτει πάνω από 1100 τετραγωνικά μέτρα, μπορεί κανείς να δει πολλές από τις πιο μεγάλες πόλεις του κόσμου σε μινιατούρα. Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται 700 τρένα, περισσότερα από 10.000 βαγόνια, 4.000 οχήματα, αρκετά πλοία και περίπου 160.000 διαφορετικές φιγούρες ανθρώπων.
Ωστόσο, αυτό που κάνει το Miniatur Wunderland πραγματικά ξεχωριστό δεν είναι ούτε το μέγεθος ούτε η πληθώρα των εκθεμάτων του. Είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστούν όλα αυτά.
Τα περισσότερα από τα κομμάτια της έκθεσης μοιάζουν σαν να έχουν τη δική τους ζωή. Αλλάζοντας την ώρα της ημέρας, τα φώτα των δρόμων και των σπιτιών ανάβουν. Κάποιες από τις ανθρώπινες φιγούρες «κινούνται», πάνε στη δουλειά τους, κάνουν βόλτες στα πάρκα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Τα πυροσβεστικά οχήματα σβήνουν εικονικές φωτιές, τα περιπολικά καταδιώκουν εικονικούς κλέφτες, τα τρένα και τα πλοία εκτελούν τα δρομολόγιά τους. Ένας πραγματικός κόσμος σε μικρογραφία δηλαδή.
Για τη δημιουργία των εκπληκτικών αυτών μοντέλων, εκτός από τα 10 χρόνια σκληρής δουλειάς, οι αδερφοί Browns χρησιμοποίησαν πάνω από 4 τόνους ατσάλι και 700 κιλά τεχνητό γρασίδι. Παράλληλα, το κόστος των εκθεμάτων έφτασε περίπου τα 16 εκατομμύρια ευρώ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...