Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία


Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές "απειλούνται" τώρα με μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες και τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, προκειμένου να συμπληρωθεί ο χαμένος διδακτικός χρόνος.

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία
Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές "απειλούνται" τώρα με μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες και τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, προκειμένου να συμπληρωθεί ο χαμένος διδακτικός χρόνος.
Εφόσον οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια συνεχίζονται, το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο σχετικά με την αναπλήρωση των μαθημάτων καθώς και τις υποχρεώσεις των μαθητών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μέχρι χθες τα υπό κατάληψη σχολεία σε όλη τη χώρα υπολογίζονται κοντά στα 500 και έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μαθητές εστιάζουν τα αιτήματά τους κυρίως
στις ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ κατά περίπτωση και σε προβλήματα που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων τους.
Κατά τα λοιπά σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι και καθηγητές θα απεργήσουν στις 5 και στις 19 Οκτώβρη 2011 συμμετέχοντας στις απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που κήρυξαν τα τριτοβάθμια όργανα. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, όπως τονίζουν, "για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες αλλά και για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και τον στενό δημόσιο τομέα".
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Την αντίδραση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Γιώργου Παναγιωτόπουλου έχουν προκαλέσει τα όσα συμβαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία του Νομού Αχαΐας. Ο περιφερειακός διευθυντής απευθύνει έκκληση για την οριστική λήξη των καταλήψεων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, πολλά σχολεία έχουν μετατραπεί σε... χαρτοπαικτικές λέσχες, εξωσχολικοί και μετανάστες αποτελούν μόνιμους θαμώνες των σχολικών κτιρίων, ενώ γονείς και καθηγητές γίνονται καθημερινά στόχος επιθέσεων.
Λ. ΜΠΑΣΤΑ
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...