Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-6-2018 | Καλό καλοκαίρι σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 05-07-2018 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τρόποι αντιμετώπισης της επιθετικότητας

Reblogged from: 
http://www.healthpress.gr/


Μία πολύ βασική προτεραιότητα των γονιών είναι η άμεση διερεύνηση, ανακάλυψη αλλά κι αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών τους. Τα παιδιά, κυρίως, λειτουργούν με το ένστικτο και χωρίς ν’ αντιλαμβάνονται ότι άν χτυπήσουν κάποιο άλλο παιδάκι θα πονέσει.
Σ’ αυτό το σημείο καλούνται οι γονείς να γίνουν οι καλοί ψυχολόγοι των παιδιών τους. Δηλαδή, ν’ακούσουν προσεκτικά, να μπουν στην θέση του παιδιού, χωρίς να επικρίνουν και με διάλογο αλλά και ηρεμία να προσπαθήσουν να μειώσουν την επιθετικότητα του παιδιού τους.

Τρόποι αντιμετώπισης της επιθετικότητας:

1. Εποπτεύετε συχνά το παιχνίδι του παιδιού σας, για να εντοπίσετε από που κι από ποιόν προέρχεται η επιθετικότητα.
2. Μην γίνεστε πρότυπο επιθετικής συμπεριφοράς. Οι γονείς πολλές φορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν γίνονται ο καθρέφτης των παιδιών τους.
3. Εξηγήστε του γιατί οι δαγκωματιές και τα χτυπήματα είναι πράξεις μη αποδεκτές.
4. Μιλήστε για συναισθήματα και πείτε στο παιδί σας τι άλλο μπορεί να κάνει από το να χτυπάει τους άλλους.
5. Επαινέστε το όταν τα πηγαίνει καλά με τους άλλους.
6. Ξεχάστε το περιστατικό αφού τελειώσει. Μην κολλάτε στο παρελθόν.
7. Μην επιχειρήσετε να σταματήσετε την επιθετικότητα με επιθετικότητα. Μόνο αντίθετα αποτελέσματα θα έχει : μη αναγνώριση συναισθημάτων, μεγέθυνση προβλήματος.
8. Μην ξεσπάτε ταυτόχρονα με το παιδί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...