Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Εγκλωβισμένοι» Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί από το νέο καθεστώς απουσιών των μαθητών


Reblogged from:  http://www.esos.gr

Τεράστια προβλήματα στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και στους Συλλόγους Διδασκόντων , αντί να λύσει ειδικές περιπτώσεις, δημιουργεί η νέα τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, σχετικά με  τις δικαιολογημένες απουσίες, με εμπρόθεσμα δικαιολογητικά  και χωρίς ιατρική βεβαίωση.
Ειδικότερα η τροπολογία ορίζει τα εξής:
1. Μπορεί ο Σύλλογος των διδασκόντων του Σχολείου, αποφασίζοντας σχετικά με την δικαιολόγηση απουσιών μαθητών, να κάνει δεκτά ή να απορρίπτει εκπρόθεσμα δικαιολογητικά:
α. ιατρικές βεβαιώσεις
β. αιτήσεις - βεβαιώσεις κηδεμόνων
που προσκομίστηκαν μετά από δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, εξετάζοντας κάθε περίπτωση αναλυτικά και χωριστά και έχοντας τη δυνατότητα να συγχωρήσει την εκπρόθεσμη υποβολή τους με αιτιολογημένη απόφασή του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1Η :Ο Σύλλογος διδασκόντων δεν είναι Πάπας για να «συγχωρεί» εκπρόθεσμη υποβολή. Ο σύλλογος διδασκόντων εφαρμόζει τους νόμους. Δεν υπάρχει νομίζω στη γλώσσα της διοίκησης τέτοια αναφορά «να συγχωρεί».
Ακόμη και αν είναι αιτιολογημένη η καθυστέρηση προσκόμισης των δικαιολογητικών, αυτό δημιουργεί σοβαρά ζητήματα, στην περίπτωση που η δικαιολόγηση γίνεται στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο και αφορά προηγούμενο, διότι έχει γίνει στο πρακτικό του συλλόγου η δικαιολόγηση των απουσιών του τριμήνου ή τετραμήνου.
Αυτό που θα έλυνε εν μέρει το πρόβλημα των γονέων, στην περίπτωση που υπάρχει ιατρική βεβαίωση, αυτή, αντί να προσκομίζεται από τον γονέα-κηδεμόνα, να προσκομίζεται από τον ίδιο το μαθητή. 
Επίσης ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να αξιοποιηθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τη δικαιολόγηση των απουσιών από τους γονείς με ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν θέση δήλωσης. Με τον ίδιο τρόπο ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται η ενημέρωση των γονέων για τις απουσίες των παιδιών τους και όχι (πια) με ταχυδρομικές επιστολές που κοστίζουν χίλια ευρώ ανά σχολείο και έτος.  Η άρνηση του Υπουργείου να υιοθετήσει αυτή την απλούστατη καινοτομία που έχει ήδη προταθεί , έχει τεράστιο κόστος σε εργατοώρες για τους γονείς, σε έξοδα μετακίνησης κτλ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΡΙΖΕΙ:
 Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Σχολείου έχει τη δυνατότητα να δικαιολογεί απουσίες μαθητών για λόγους υγείας, με ιατρική βεβαίωση ή χωρίς ιατρική βεβαίωση αν η πάθηση είναι εμφανής και μη χρήζουσα απόδειξης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2Η: Από πότε ο σύλλογος διδασκόντων απέκτησε τέτοιες γνώσεις και ικανότητες; Εκτός από μπανταρισμένα πόδια και χέρια ή άλλες εξωτερικές κακώσεις, πώς μπορεί να είναι μια πάθηση «εμφανής και μη χρήζουσα απόδειξης». Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση, ο σύλλογος παρεμβαίνει αυτόκλητα, χωρίς κάποια αίτηση του μαθητή ή του γονέα;:
Η ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ α ΟΡΙΖΕΙ: Για μεμονωμένες ή συνεχείς ώρες ημερήσιου προγράμματος και χωρίς την άδεια του Διευθυντή .
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ 3Η: Αυτό σημαίνει πλήρη διάλυση του σχολείου. Οι μαθητές θα μπαινοβγαίνουν χωρίς κανείς να μπορεί να τους κάνει την παραμικρή παρατήρηση Η Η ΙΔΙΑ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΟΡΙΖΕΙ: αν δεν καταχωρίστηκε σχετική παρατήρηση στο ημερήσιο δελτίο απουσιών (π.χ. γιατί από αμέλεια δεν ζητήθηκε άδεια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4Η:  (Αυτό σημαίνει αναγνώριση «δικαιώματος κοπάνας» για τους μαθητές
Η ΙΔΙΑ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΟΡΙΖΕΙ:  ή από αμέλεια δεν καταχωρίστηκε σχετική παρατήρηση
 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4Η:  Αμέλεια τίνος; Του διευθυντή;, 
Η ΙΔΙΑ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΟΡΙΖΕΙ:  εφόσον εξετάζοντας κάθε περίπτωση αναλυτικά και χωριστά ο σύλλογος κρίνει ότι αδικούνται άλλως οι μαθητές από υπαιτιότητα του Σχολείου 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 5Η:  Αυτό μου είναι εντελώς ακατανόητο. Πώς αδικούνται οι μαθητές από υπαιτιότητα του σχολείου; Τι εννοεί ο νομοθέτης; Γιατί δεν δίνεται κάποιο παράδειγμα, όπως πιο πάνω;,
Η ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ β ΟΡΙΖΕΙ: για πρώτες ώρες, εφόσον δικαιολογείται η μη έγκαιρη προσέλευση στο Σχολείο (κινητικά προβλήματα - αναπηρία)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 6Η:  Ποιες είναι οι πρώτες ώρες; Πρώτη ώρα γνωρίζουμε, οι υπόλοιπες είναι 2η , 3η, 4η, κτλ). .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...