Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχίζει η σχολική χρονιά!

Η Στέλλα Καραπα συμβουλεύει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων θα πάνε, φέτος, σχολείο για πρώτη φορά, να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και προγραμματισμό, αυτή τη τόσο σημαντική μέρα.

Ξεκινώντας πρέπει να τονίσουμε πως η ένταξη του παιδιού στο σχολείο είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη για την καλύτερη κοινωνικοποίησή του και την ένταξή του σε μία κοινότητα. Επομένως, οι γονείς πρέπει αρχικά οι ίδιοι να ενθαρρύνουν το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα έξω από το σπίτι.

Ένα από τα συχνότερα άγχη που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο. Το καλοκαίρι έχει περάσει και όσο πλησιάζει ο καιρός να πάει το καμάρι μας για πρώτη φορά στο σχολείο, η ανησυχία αυξάνεται και δεκάδες σκέψεις μας τριβελίζουν το μυαλό. ‘‘Πώς θα το πείσω να μας αποχωριστεί για πρώτη φορά;’’, ‘‘Θα τα καταφέρει ή μήπως να πάρω άδεια κάποιες μέρες μέχρι να συνηθίσει;’’, είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που συχνά οι γονείς θέτουν στον εαυτό τους.


Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η απόφαση ενέχει κάποιες δυσκολίες οι οποίες σε έναν βαθμό μπορούν να εξομαλυνθούν με την δική μας καθοδήγηση. Αρχικά, είναι σημαντικό πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να υπάρχει μία επίσκεψη στο σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί έτσι ώστε να έχει μία πρώτη εικόνα του χώρου στον οποίο θα βρίσκεται και να δημιουργήσει μία πρώτη αίσθηση ασφάλειας που θα ενθαρρυνθεί και από την δική μας θετική στάση.
Έπειτα, είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στο παιδί το ημερήσιο πρόγραμμά του και πιθανώς κάποιες από τις δραστηριότητες που θα κάνει ώστε να έχει μία πληρέστερη εικόνα για την καθημερινότητά του. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μία βδομάδα πριν από την έναρξη της φοίτησης είναι καλό το παιδί να ακολουθεί πρόγραμμα που θα είναι ίδιο με αυτό που θα έχει όταν θα ξεκινήσει το σχολείο όπως οι ώρες που κοιμάται και ξυπνά αλλά και οι ώρες που θα τρώει.
Επιπλέον, μαζί με το παιδί αγοράζουμε τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό προτιμώντας αυτά που αρέσουν στο ίδιο το παιδί (αν και οι εποχές των αυστηρά μπλε τετραδίων έχουν περάσει) ώστε να είναι ενθουσιασμένο σχετικά με την εργαλειοθήκη του για τη μεγάλη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...