Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Βρέθηκε το Σωματίδιο του Θεού! (Κατά 99,9%)


Ένα από τα σπουδαιότερα και πολυδάπανα πειράματα στον κόσμο φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στον στόχο του. Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου CERN δηλώνουν κατά 99,99% σίγουροι ότι ανακάλυψαν το περιβόητο Σωματίδιο του Θεού (Higgs Boson) και αναμένεται ότι θα το ανακοινώσουν την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 σε ειδική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τη DailyMail.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι οι σημαντικότεροι θεωρητικοί φυσικοί του κόσμου, ενώ ανάμεσα τους θα παρευρίσκεται και ο Peter Higgs από το Edinburgh University, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στο σωματίδιο.


Peter Higgs
Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider – LHC), οι πιθανότητες να έχουν βρει το σωματίδιο είναι στο επίπεδο "τέσσερα σίγμα" κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,99%. Η διοίκηση του CERN ασκεί πιέσεις στις επιστημονικές ομάδες να φτάσουν στο επίπεδο "πέντε σίγμα", το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 99,999995%.

Τονίζεται πως το μποζόνιο του Higgs θεωρείται το κλειδί ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος (Big Bang), με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι ο ρόλος του είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα.

Αν η θεωρία των επιστημόνων είναι σωστή, τότε  σχηματίζονται μόλις μερικά μποζόνια Higgs για κάθε τρισεκατομμύριο συγκρούσεων στον επιταχυντή (για 1,6 τρις συγκρούσεις περίπου 300 μποζόνια), με απειροελάχιστη διάρκεια ζωής προτού διασπαστούν.

Πηγή άρθρου: http://www.lifo.gr/now/world/12572

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...