Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Special Olympics 2011 – Αγώνες Ανθρωπιάς

alan2 

ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!!!
Αυτό ήταν το σύνθημα των Special Olympics που διοργανώθηκαν στην Αθήνα κάτω από δύσκολες για την χώρα μας συνθήκες.
Τα Special Olympics είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός αθλητικός οργανισμός που σκοπό έχει να προσφέρει, καθόλη την διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους με διανοητική αναπηρία σε μεγάλο αριθμό ολυμπιακών αθλημάτων.
Η φιλοσοφία του παγκόσμιου κινήματος Special Olympics βασίζεται στην πίστη ότι οι άνθρωποι με διανοητική αναπηρία μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη να αναδείξουν τις ξεχωριστές τους ικανότητες, να απολαύσουν ισότιμα με τους άλλους ανθρώπους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός και να αποδείξουν στην κοινωνία ότι ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!

alan3

Επτά χιλιάδες αθλητές πήραν μέρος σ' αυτούς τους αγώνες. Ύστερα από σκληρή δουλειά όλο τον χρόνο κατάφεραν να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τα ιδανικά και τα δικαιώματα που αγωνίζονται να φτάσουν και να κατακτήσουν: ευκαιρίες στην εκπαίδευση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, συμμετοχή στην χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.
Συναγωνιζόμενοι με αθλητές παρόμοιας ικανότητας και επίδοσης, οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να διακριθούν σ' ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.
Πρωταγωνιστές των αγώνων ήταν και οι εικοσιπέντε χιλιάδες εθελοντές που συμμετείχαν σ' αυτή την γιορτή του ανθρωπισμού με χαρά και διάθεση σε ένα έτος που έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού (2011). Όσοι διέθεσαν λίγο από τον χρόνο τους για να προσφέρουν εθελοντικά τις εργασίες τους, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα οφέλη της ανιδιοτελούς προσφοράς, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Γνωρίστηκαν, παρακολούθησαν από κοντά και επιβράβευσαν την προσπάθεια των αθλητών και των συνοδών τους. Έκαναν φίλους, γέμισαν με ωραίες εικόνες, ήχους, συναισθήματα, αναμνήσεις μιας ζωής.

alan1

Με την παρουσία τους απέδειξαν ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι αρετή που έχει θέση στις μέρες μας παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Οι εθελοντές είναι οι αληθινοί πρεσβευτές της ελπίδας και της αποδοχής!

alan6

"Για ένα δώρο που μου κάνουν, για ένα τηλεφώνημα που δέχομαι, για μια ευκαιρία χαράς που μου δίνουν και για κάθε τι που με αγάπη μου προσφέρουν. Άραγε πόσα ευχαριστώ, πόση χαρά, πόση υποχρέωση, πόση αγάπη και θερμή αγκαλιά οφείλουμε σε όλους εσάς τους φίλους μας εθελοντές. Όταν σας βλέπουμε ανάμεσά μας, νιώθουμε ότι ο κόσμος όλος είναι αλλιώτικος, καλύτερος, πιο ανεκτικός και καλοσυνάτος, χωρίς προκαταλήψεις και επιφυλάξεις, ότι οι άνθρωποι που μας πλησιάζουν, μας αγαπούν και θέλουν να πετύχουμε το καλύτερο", λέει η Όλγα Δασουρά, Παγκόσμιος Κήρυκας Special Olympics στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο των εθελοντών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ από τον αποκλεισμό, τον ρατσισμό και την αδιαφορία!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ στην ισότητα, στον σεβασμό και την αγάπη για ζωή!

alan4

Kωνσταντίνα Μαργαρίτη
κείμενο και photos
Εθελόντρια special olympics 2011 Greece

Πηγή: http://www.childit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...