Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Το διαδίκτυο και οι Γονείς - Μέρος 1: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο


Εγκαινιάζουμε μία νέα σειρά αναρτήσεων με θέμα τη χρήση του διαδικτύου, με υλικό που αφορά τους γονείς. Η πρώτη από αυτές είναι η παρακάτω:

Το Διαδίκτυο προσφέρει στα παιδιά και τους νέους απίθανες ευκαιρίες να ανακαλύπτουν, να συνδέονται και να δημιουργούν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, η χρήση του Διαδικτύου ενέχει και κινδύνους. Για παράδειγμα, είναι ένα ανοιχτό παράθυρο σε έναν κόσμο που συμμετέχουν και οι ενήλικοι και περιέχει υλικό ακατάλληλο για τα παιδιά.
Πώς θα πρέπει να γονείς να ενισχύουν τα παιδιά τους προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους αυτούς; Δεν υπάρχει μία εύκολη απάντηση - οι κίνδυνοι ποικίλλουν, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το πόσο εξοικειωμένο είναι με τον υπολογιστή.

Το σημαντικότερο είναι να προστατεύει κανείς τα προσωπικά του στοιχεία, που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή του, δηλαδή να προστατεύεται ο υπολογιστής από τους ιούς και να αναβαθμίζεται το λογισμικό του. Όσον αφορά στα παιδιά, μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλεια των δεδομένων χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις των φίλτρων και τις επιλογές φιλτραρίσματος περιεχομένου που διαθέτουν διάφορα προγράμματα.

Βέβαια, σημαντικό είναι να λειτουργεί σωστά ο υπολογιστής. Ωστόσο, για τα παιδιά και τους νέους, το Διαδίκτυο είναι κυρίως ένα κοινωνικό περιβάλλον, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει φίλους, αλλά και ξένους. Στο Διαδίκτυο μπορεί να πληγωθείς, να υποστείς παρενοχλήσεις, ακόμα και να σε εξαπατήσουν. Η καλύτερη προστασία είναι η χρήση της κοινής λογικής. Το σημαντικότερο είναι να πληροφορηθούν τα παιδιά για τους κινδύνους που ενέχει το Διαδίκτυο, έτσι ώστε να συμπεριφέρονται με ασφαλή τρόπο και να παραμένουμε διαθέσιμοι για να συζητήσουμε μαζί τους τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθεί συνέχεια.
Πηγή: www.e-yliko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...