Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Τα οφέλη του αθλητισμού για το παιδί.

 Reblogged from: http://www.infochildren.com/
Παλαιότερα τα παιδιά συνήθιζαν να παίζουν σε αλάνες που υπήρχαν σε κάθε γειτονιά και έτσι είχαν καθημερινά την ευκαιρία να εξωτερικεύουν την ενέργειά τους και να εκτονώνονται. Στις σημερινές τσιμεντουπόλεις στις οποίες ζούμε, οι ευκαιρίες για παιχνίδι έχουν μειωθεί δραματικά με τα παιδιά στον λίγο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει μεταξύ σχολείου, διαβάσματος και φροντιστηρίου, να παρακολουθούν τηλεόραση ή να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή. Ο αθλητισμός λοιπόν, είναι μια δραστηριότητα που κατά κάποιο τρόπο έχει υποκαταστήσει το παιχνίδι στη γειτονιά. 
Η προσχολική ηλικία είναι μια καλή περίοδος για να ξεκινήσει το παιδί να αθλείται. Η άθληση όμως γίνεται απαραίτητη όταν το παιδί ξεκινά το σχολείο και είναι υποχρεωμένο να μένει για πολλές ώρες καθιστό, συσσωρεύοντας έτσι πολλή ενέργεια την οποία πρέπει να εκτονώσει σε κάποια δραστηριότητα.

Ποια είναι τα οφέλη του αθλητισμού:

Ο αθλητισμός συμβάλλει στην ομαλή φυσική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.
Με τον αθλητισμό το παιδί μπαίνει στην νοοτροπία ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τον οποίο είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει και στην μετέπειτα ζωή του.
Ο αθλητισμός προσφέρει στα παιδιά υγιή πρότυπα συμπεριφοράς. Αυτού του είδους τα πρότυπα είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν το παιδί μακριά από το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, στην δύσκολη περίοδο της εφηβείας.
Μέσα από τον αθλητισμό το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει τις δυνατότητές του και αυξάνεται η αυτοπεποίθησή του.
Μαθαίνει να πειθαρχεί στους κανόνες του αθλήματος που έχει επιλέξει, καθώς και να αποδέχεται την ήττα.

Ο αθλητισμός μαθαίνει στα παιδιά να έχουν ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους και να μην σπαταλούν τον καιρό τους άσκοπα. Η οργάνωση και οι κανόνες δεν υπάρχουν μόνο κατά την ώρα της προπόνησης αλλά γενικότερα στην ζωή ενός αθλητή.
Πέρα απ’ όλα τα παραπάνω όμως, ο αθλητισμός δίνει ένα από τα σπουδαιότερα μαθήματα στο παιδί: Κάθε τι που αποκτούμε στην ζωή, το αποκτούμε με αγώνα. Αγωνιζόμαστε σήμερα για να αποκτήσουμε αύριο. Και κάθε στόχος που κατακτούμε μας δίνει θάρρος αλλά και ενθουσιασμό για να προχωρήσουμε στον επόμενο.
Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν: 

Να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με την επιλογή του αθλήματος. Δεν πρέπει να «φορτώνουν» το παιδί με τις δικές τους επιθυμίες. Πρέπει να αφήνουν το παιδί να επιλέγει μόνο του με ποιο άθλημα  θα ασχοληθεί σύμφωνα με το τι του αρέσει και φυσικά με τις δυνατότητές του.

Να μην γίνονται πιεστικοί σχετικά με την απόδοση του παιδιού τους και να είναι δίπλα του στις ευχάριστες αλλά και στις δυσάρεστες στιγμές.

Καλό είναι πριν ξεκινήσει το παιδί να αθλείται να γίνει κάποιος προληπτικός έλεγχος ακόμη και αν η άσκηση γίνεται παροδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...