Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 11-9-2017 | Καλή σχολική χρονιά σε όλους. | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 16-09-2017 | Κάθε μέρα και νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα για γονείς: Οι θετικές δηλώσεις και οι ευεργετικές επιδράσεις που έχουν στα παιδιά.


Αν οι θετικές δηλώσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να κάνουμε εμείς, οι «μεγάλοι», τη ζωή μας καλύτερη, φανταστείτε πόση δύναμη έχουν στα παιδιά. Ο νους των παιδιών είναι σαν το εύφορο έδαφος, έτοιμο να φιλοξενήσει τους σπόρους σκέψης που θα δώσουν νέες πεποιθήσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές για τον εαυτό τους και τον κόσμο.
"Iπτάμενο παιδί", φωτογραφία του iconinho, flickr
Τα παιδιά συντονίζονται πολύ πιο εύκολα με τον θετικό τρόπο σκέψης γιατί κρατούν ακόμα μέσα τους ζωντανή την επαφή με την εσωτερική τους δύναμη, την πηγή της δημιουργίας, της αγάπης και της αθωότητας. Ας τα βοηθήσουμε, λοιπόν, να «φυτέψουν» σπόρους σκέψεις που θα τα οδηγήσουν σε περισσότερη αυτοπεποίθηση, υψηλότερη αυτοεκτίμηση, θάρρος και σεβασμό για τον εαυτό τους και τους άλλους!
Βασικές αρχές
1. Οι σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους επηρεάζουν τη ζωή (και το μέλλον μας). Δεν πρόκειται για μεταφυσική, αλλά για κοινή λογική. Για παράδειγμα, ένα παιδί που αναμασά τη σκέψη «κανείς δεν μ΄ αγαπάει, κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί μου», είναι εύκολο να νιώσει απομονωμένο, να εισπράξει απόρριψη και να μην πλησιάζει άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να γίνουν φίλοι του. Αντιθέτως, ένα παιδί που καλλιεργεί την πεποίθηση πως είναι αξιαγάπητο γίνεται πιο κοινωνικό, συνδέεται πιο εύκολα με τους άλλους και δεν αποθαρρύνεται από αρνητικές συμπεριφορές. Φαίνεται απλοϊκό αλλά λειτουργεί.
“Superhero” από τον JimJamAATC, flickr
 2. Οι δηλώσεις γίνονται πάντα σε χρόνο ενεστώτα, σαν να συμβαίνει ήδη το επιθυμητό γεγονός. «Κάθε μέρα γίνομαι όλο και πιο καλός στα Μαθηματικά» και  όχι «θα γίνω καλός…».
3. Χρησιμοποιούμε θετικές λέξεις και έννοιες. «Είμαι θαρραλέα» και όχι «δεν φοβάμαι».
4. Το «μαγικό ραβδί» που κάνει μια δήλωση πραγματικά αποτελεσματική είναι η φόρτιση με το  όμορφο συναίσθημα που προκαλεί: Η δήλωση «πιστεύω σε μένα και στις ικανότητές μου!»ενεργοποιεί στο παιδί το συναίσθημα περηφάνειας για τον εαυτό του και τα επιτεύγματά του και αυτό ακριβώς εδραιώνει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του.
5. Για τα παιδιά οι θετικές δηλώσεις μπορούν να είναι ένα διασκεδαστικό, νέο παιχνίδι. Στην αρχή τις επαναλαμβάνουμε μαζί τους, τα αφήνουμε να διαλέξουν όποια τα αγγίζει περισσότερο, τα παροτρύνουμε να τη γράφουν, να την τραγουδούν, να τη λένε δυνατά, από μέσα τους πριν κοιμηθούν το βράδυ, μπροστά στον καθρέφτη όταν ντύνονται ή πλένονται κοκ.
Θετικές δηλώσεις
1. Είμαι αξιαγάπητος -η!
2. Εχω γύρω μου ανθρώπους που μ΄ αγαπάνε
3. Κάνω εύκολα φίλους και παίζω μαζί τους υπέροχα!
4. Η μέρα μου είναι γεμάτη χαρά
5. Φροντίζω τον εαυτό μου με αγάπη.
6. Είμαι έξυπνος! Mαθαίνω κάθε μέρα κάτι καινούργιο!
7. Moυ αρέσει ο εαυτός μου!
8. Κάθε μέρα γίνομαι όλο και πιο επιμελής.
9. Μαθαίνω από τα λάθη μου και συνεχίζω.
10. Εχω καταπληκτική φαντασία!
11. Μ΄ αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα.
12. Εχω υπέροχες ιδέες!
13. Μαθαίνω εύκολα να ……
14. Μπορώ να τα καταφέρω!
15. Νιώθω ευγνωμοσύνη για ό,τι έχω.
16. Εκφράζω με ευκολία τις ιδέες και τις σκέψεις μου.
17. Νοιάζομαι για τους άλλους και τα συναισθήματά τους.
18. Διαλέγω την αγάπη!
19. Φέρνω καθημερινά ομορφιά και αγάπη στη ζωή μου.
20. Μου αξίζει το καλύτερο!
 Mε αφορμή τα παιδιά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφεθούμε κι εμείς στην ομορφιά των θετικών δηλώσεων. Ετσι θα τους δώσουμε και ένα ζωντανό μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και τη ζωή.
 Πηγές: 1. Louise Hay & Kristina Tracy I think I am (Hay House, 2008), 2. Louise Hay,You can heal your life (Hay House, 1984, rev. 1987 & 2004), 3. Louise Hay, I can do it. How to use affirmations to change your life (Hay House, 2004)

Πηγή άρθρου: newagemama.com


Σχετικές αναρτήσεις:

2 σχόλια:

  1. Θα το εκτιμούσα αν παρέπεμπες στην πηγή (στη σελίδα μου δηλαδή) με λινκ, όπως προβλέπει το σαβουάρ βιβρ των απανταχού μπλόγκερς. Εξάλλου το ίδιο κάνω κι εγώ όταν αξιοποιώ την πνευματική δουλειά κάποιου που έχει δική του δικτυακή παρουσία. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς, νόμιζα ότι σε κάλυπτα με την αναφορά στην πηγή. Το διορθώνω.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...