Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Παιχνίδια στο σπίτι: Αγαπώ την Αγάπη μου

Ξέρετε καλά όλοι ότι αυτόν τον καιρό «Μένουμε σπίτι». Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Ελάτε όλοι μαζί να βρούμε τρόπους να κάνουμε την παραμονή στο σπίτι ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.

Σας δίνω λοιπόν ιδέες για παιχνίδια που παίζονται (τι σύμπτωση!) μέσα στο σπίτι. Κάθε μέρα θα σας βρίσκω και από ένα. Άλλα θα είναι παιχνίδια με λέξεις, άλλα παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, άλλα παιχνίδια με χαρτί και μολύβι, ατελείωτη είναι η ποικιλία.
Για τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζεται να κάνετε καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Θα χρειαστείτε μερικά απλά υλικά, όπως χαρτί, μολύβι και χρώματα. Η οργάνωσή τους θα χρειαστεί κάτι παραπάνω σε χρόνο και κόπο, αλλά η προσπάθεια αξίζει, αφού θα διασκεδάσετε κάνοντας κάτι το διαφορετικό. Εκτός αυτών, κάποια από τα παιχνίδια βοηθούν τη σκέψη και την αντίληψη και παίζονται από μικρούς και μεγάλους.

Αφήστε λοιπόν για λίγο την τηλεόραση, το κινητό, το tablet και τις παιχνιδομηχανές και ανακαλύψτε ξανά την πλάκα και την πηγαία διασκέδαση. Βάλτε λίγο κέφι και φαντασία και… Καλή διασκέδαση!


Παιχνίδι νο 1:  Αγαπώ την Αγάπη μου 

Κατηγορία: παιχνίδι κλειστού χώρου.
Ηλικία: 5-15. Παίχτες: 2-20. (Προσοχή! Αυτόν τον καιρό παίζουμε μόνο τα άτομα της οικογένειας. Είπαμε μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, όχι για να φωνάξουμε και να κολλήσουμε όλη τη γειτονιά.)

ΣΚΟΠΟΣ
Οι παίχτες προσπαθούν να βρουν ένα επίθετο από κάθε γράμμα της αλφαβήτου.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
Ο πρώτος παίχτης ξεκινάει λέγοντας: "Αγαπώ την αγάπη μου γιατί είναι..., και λέει ένα επίθετο που αρχίζει από Α (π.χ. Αξιολάτρευτη). Ο δεύτερος παίχτης λέει την ίδια φράση με ένα επίθετο από Β. Δεν είναι απαραίτητο να στέκει λογικά η πρόταση, μπορεί να είναι και αστεία (π.χ. "Αγαπώ την αγάπη μου γιατί είναι βρωμιάρα”). Το παιχνίδι παίζεται γρήγορα και κάθε παίχτης πρέπει να απαντήσει αμέσως, αλλιώς χάνει τη σειρά του. Για να γίνει το παιχνίδι πιο γρήγορο και διασκεδαστικό, οι παίχτες τραγουδούν τη φράση συνέχεια, όλοι μαζί, χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια. Κερδίζει αυτός που μένει τελευταίος.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες φράσεις αντί για το "Αγαπώ την Αγάπη μου", όπως: "Ο σκύλος του χασάπη είναι ένας άξεστος, βρώμικος, γαλαντόμος κ.λπ).

Αντί να αλλάζει το γράμμα σε κάθε παίχτη, όλοι ξεκινάνε με το Α και λένε με τη σειρά τους διάφορα επίθετα μέχρι να μην βρίσκουν άλλα. Τότε πάνε στο επόμενο γράμμα. Αν ένας παίχτης αλλάξει γράμμα και o επόμενος βρει ένα ακόμα επίθετο από το προηγούμενο γράμμα, τότε o παίχτης που άλλαξε βγαίνει από το παιχνίδι.

Υ.Γ.
Περιμένω και τις δικές σας ιδέες για παιχνίδια που παίζονται μέσα στο σπίτι, καθώς και για παραλλαγές που τυχόν σκεφτήκατε σε αυτά που δόθηκαν από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...