Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η Ώρα της Γης το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30


Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωή ενεργοποιεί δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατεβάζει τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και πληθώρα άλλων σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα!
Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι 59 μέχρι στιγμής δήμοι της χώρας που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2013.
Αυτοί όμως που κρατούν για ακόμη μια φορά τα ηνία της Ώρας της Γης είναι οι πολίτες που καταθέτουν την προσωπική τους δέσμευση για μία καλύτερη ζωή. Ο εξάχρονος Παναγιώτης έγινε ήδη γνωστός παγκοσμίως με τη γενναιότητά του να κόψει τις σοκολάτες για μία εβδομάδα αν πενήντα συμπολίτες του πρασινίσουν το μπαλκόνι τους.
Όπως μπορεί κανείς να δει στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, οι πολίτες μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά, δεσμευόμενοι υπέρ του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι δεσμεύσεις των οποίων κυμαίνονται από bungee jumping μέχρι ορειβασία και δημιουργία πράσινου χώρου στην Αθήνα.
Παράλληλα, μνημεία παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, «κατεβάζουν τον διακόπτη» το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20:30, και θέτουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της μεγαλύτερης συμμετοχικής εκστρατείας για την προστασία του πλανήτη και την καλύτερη ζωή όλων μας.
Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.
Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.
Έτσι λοιπόν, τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:
  • «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
  • «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»
  • «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»
«Φέτος η Ώρα της Γης κινητοποιεί πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση για μια καλύτερη ζωή. Υπάρχουν λύσεις με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και συνάμα να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Αυτό αποδεικνύεται με τις «προκλήσεις» που διαμορφώνουν δεκάδες δήμοι και εκατοντάδες πολίτες ανά την Ελλάδα. Για όλους εμάς, στις 23 Μαρτίου ξεκινάει το στοίχημα. Θα παρακολουθούμε την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων των δήμων και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.
Δείτε εδώ τον κατάλογο με τους Δήμους της χώρας που έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους, καθώς και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Η πλατφόρμα δεσμεύσεων βρίσκεται εδώ, ενώ μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...