Σελίδες

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Για τις μαμάδες: Χριστουγεννιάτικο κέικ-βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα.

DSC_0003

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κέικ-βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα δε βρίσκεις κάθε μέρα.  Λοιπόν ξεκινάμε. Μαζέψτε τα υλικά και καλή επιτυχία.
Κι αν σου κάτσει το φλουρί ... μη μας ξεχάσεις. 
[Κάντε κλικ επάνω στη φωτογραφία για να δείτε τη συνταγή]

Υλικά που θα χρειαστούμε:
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1/2 κούπας γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κούπας δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια
1/2 κούπας βερίκοκα              “                    “
1/2 κούπας σταφίδες μουλιασμένες σε 
2 κ.σ. κονιάκ

για το γλάσο σοκολάτας:
100 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 ml.γάλα

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.

DSC_0006

Ετοιμάζουμε τα καρύδια και τα φρούτα.

DSC_0007

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά να αφρατέψει καλά.
 DSC_0009

Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0010

Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε.

DSC_0011 

Τέλος προσθέτουμε και χτυπάμε το αλεύρι που έχουμε στο μεταξύ ανακατέψει με το 
baking powder.

DSC_0008

Αδειάζουμε μέσα στο μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια.Κάνουμε ένα 
ανακάτεμα απαλά με μια σπάτουλα.
 DSC_0012

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 175 βαθμούς C περίπου 50-55 λεπτά.

DSC_0013 

Όταν είναι έτοιμο το κέικ,φτιάχνουμε το γλάσο μας βάζοντας σε μπεν μαρί όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
 
DSC_0017 

Απλώνουμε πάνω στο κέικ και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

DSC_0045

Στολίζουμε περαιτέρω,αν θέλουμε να παρουσιάσουμε το κέικ σαν βασιλόπιτα. 
            

DSC_0004
Καλές γιορτές!!! 
Η συνταγή είναι από παλιά τηλεοπτική εκπομπή.
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου